Underbara, känsliga barn.... Ni som ser det andra inte ser, ni som känner det andra inte känner... Jag vet hur det är, för jag var likadan som barn.

Tårarna brände bakom ögonlocken när någon i rummet växlade från glad till irriterad. Jag svalde och svalde och ibland gick jag in och satt på toaletten och grät och spolade ögonen i iskallt vatten för att det inte skulle synas att jag var ledsen. Jag kan faktiskt göra det idag också när jag är alldeles för trött eller när jag har ätit lite för dåligt. Eller jag vet inte om det beror på det förresten. Jag kan nog reagera så oavsett, fast inte så ofta längre. Tankarna spinner loss och jag tänker att det skulle vara enklare om alla bara följde med strömmen, om jag bosatte mig i skogen i en hydda och bara höll käften.

Jag hoppas, älskade barn, att jag ger er rätt verktyg. Idag är jag utvilad och har ätit bra. Idag vet jag att det är de som har problem, de som och växlar från glad till irriterad utan synlig orsak och som tar ut det över dig.

Världen behöver fler känsliga personer som ser det andra inte ser, som känner det andra inte känner. Fler Greta Thunberg. Fler som slår hål på illusioner. Irritationen kommer när man känner sig hotad. Om ingen gick mot strömmen skulle vi köra världen i botten, hela vägen ner.

#endagvidvättern #ledigdag #ståuppfördigsjälv

Läs Vägen till Själslig frihet En bok om att prata med änglar

https://www.adlibris.com/se/sok?q=v%C3%A4gen+till+sj%C3%A4lslig+frihet+%3A+en+bok+om+att+prata+med+%C3%A4nglar