Han är musikartist och arbetar som medium med medial vägledning och healing. Han sjunger fantastiskt och har ett lugn och en trygghet som få. Dessutom har han skrivit låten "Matilda" som blivit en låt som går på repeat här hemma hos mig vid svåra stunder. Idag går han mediumutbildningen på distans och är dessutom den som tonsatt meditationerna som ingår i kursen.

Första gången jag själv lyssnade ordentligt på "Matilda" var precis efter attacken på Drottninggatan i Stockholm när en lastbil körde rakt in i Åhléns. Mattias ord fick mina tårar att rinna och låten fick plötsligt så stora betydelser: Att aldrig ge upp, att man alltid reser sig igen. När jag lyssnade på den då handlade den om att inte vika undan och att inte ryckas med i den skräck som terrorister i världen försöker skapa. Men den skrevs många år innnan det som hände på Vasagatan och i ett helt annat syfte:
- Jag skrev den från hjärtat för att ge min sambo tröst och styrka. Senare fick jag veta att mannen jag skrivit om stod i publiken när jag stod på scenen. Jag hade med den i en radiotävling och den berörde många. Omkring 10 000 personer hörde den på radion.

Mattias Alvsjö är väldigt medial och har varit sedan barnsben. Förmågorna har han kanaliserat genom musiken.
- Det var ingen i min familj som pratade om ”andra sidan”, om energier eller om andlighet överhuvudtaget när jag var barn. Jag var orolig och mådde inte alls bra. Jag snappade upp andras känslor men musiken gjorde att jag kunde flyta in i fantasins värld. Jag satte mig ofta i en bubbla och satte på mig ett par hörlurar med musik i vid stereon och var lycklig. Pappa köpte en dyr elorgel till mig och jag började komponera med en gång. Jag kunde skapa magi och världens alla problem försvann. Jag uppfattades som svag och bräcklig i skolan men musiken helade mig.


När upptäckte du att det faktiskt finns en andlig värld?

- Jag hade svårt att vara ledsen när någon jag kände dog när jag var liten. Jag kände hur skönt det var för dem att komma över till andra sidan och jag visste att det var vackert där.

Det stora uppvaknandet kom när Mattias var med om en svår trafikolycka med hans dansbands turnébuss. Bussen voltade och han flög ut genom en ruta och landade på en åker. Han fick skador men överlevde och upplevde ett par stora mirakler där.
- Min telefon ringde automatiskt upp min svärmor vid olyckan och jag kände verkligen hur jag slöts in i en skyddande bubbla när jag flög ut genom fönstret. På armen hade jag ett kors inristat i ett par dagar, precis som om någon hade tatuerat mig där vid olyckan. Sedan började jag läsa om andlighet, meditera och att på riktigt känna av energier. Förmågorna har bara utvecklats. Jag får främst bilder av änglarna och ibland ord. Om jag sätter mig och skriver kommer det hela meningar. Det går väldigt snabbt och känslan är densamma som jag har när jag skriver musik. Det är som ett underbart flöde, som en förälskelse nästan. Hjärtat slår och det är en magisk och vacker värld. Jag inspireras av andras känslor och det är som om de ger färger till min egen palett och blod till mitt skaparhjärta. Jag kan inte nog poängtera hur mycket musiken betyder för mig. Jag vill skapa genom toner och stämningar.

En hjälp i vardagen

Mattias har mycket hjälp av förmågorna i vardagen. Han förklarar att det är som mest påtagligt när han letar efter något eller vill få svar på något han undrar.
- Då kommer ofta en bild och ibland ett ord som en tanke, starkt och utan tvivel. Sedan kan jag läsa av människor och situationer så att jag slipper gå in i fel sammanhang. Jag känner också om någon behöver en ”bön” och ger dem det i min tysthet. Det roligaste är kanske när någon från andra sidan dyker upp för att visa sin närvaro runt någon. Men det brukar jag låta dra förbi som en tanke. Det blir för mycket annars. Jag vill inte vara någon slags kommunikationscentral... Jag skriver också en bok och har kommit 40 sidor. Det är en bok om en man som gör en inre resa mot det andliga utan att veta om det. Och utan att läsaren fattar det på ett sätt... Till en början.

Mediumutbildningen på distans börjar 1 september och det är dags för anmälan! Skicka ett meddelande på Facebook eller mejla [email protected] om du vill vara med.

Vill du ha mediumhjälp av Mattas? Söker du tonsättare eller hjälp med musik? Han finns på Facebook som @mattiasmedium
https://www.facebook.com/mattiasmedium/?__tn__=%2Cd%2CP-R&eid=ARCx1oXPBX0rAEeVGbSr0X3cjNuTcHYJq2UiyQezbuyS67F-Yqu8zJvufj6s_UK2h1LlwwB1mwTecUYQ


***

Information om mediumutbildningen på distans:

Distansutbildning. Utbildningen är uppdelad i 12 block och du betalar för 1 block i taget. Du behöver alltså inte bestämma nu om du vill vara med på hela. Du hoppar på nästa när du känner dig redo och om det känns bra! Varje del kostar 750 kr inkl moms. Första lektionen i block 1 läggs in 1 september.

Här är länken till kursen, del 1: https://cecilia-vestgote.teachable.com/p/mediumutbildning

Kursledare: Cecilia Vestgöte, medium, gymnasielärare i religionsvetenskap och svenska, kostrådgivare och författare.

Inga tider att passa! Allt material kommer att ligga i plattformen så att du kan ta del av det den tid du vill och titta på det hur många gånger du vill.

Ingår: Föreläsningar, guidade meditationer med specialkomponerad musik av Mattias Alvsjö. Diplom och eventuellt certifikat (om man är med på minst en "fysisk" träff där du får träna på klienter och jag gör en bedömning att du är lämplig, alternativt gör uppgifter och skickar till mig efter de 12 blocken.)

Du kan ställa frågor till mig på messenger så svarar jag på dem i föreläsningar.

Det enda du behöver är Internet.

Kursinnehåll (uppdelat i de 12 blocken):
Vad är medialitet?
Änglar, älvor, anförvanter... Vad är vad? Hur fungerar kommunikationen?
Vilka vägledare finns från Plejaderna?
Kost och mediala förmågor
Djurkommunikation
Kunskapsnivåer i andevärlden
Meditationer för att öka din kontakt med vägledare
Husrensning (hjälp med spöken)
Kanalisering i tal och skrift
Tidigare liv – vilken kunskap finns att hämta?
Barn och medialitet
Religionspsykologi och auktoritära religiösa rörelsers uppbyggnad (sekterism). Vad kännetecknar dessa? Hur har det sett ut i historien?
Healing med änglarnas hjälp
Stenar och kristaller
Patientsäkerhetslagen
Psykometri
Att möta människor i kris och trauma
Gränssättning inom andligt arbete
Företagande
Marknadsföring

Välkommen! / Cecilia